Translate

20141031

«Επέκταση και συμπλήρωση δικτύου ηλεκτροφωτισμού και αποκατάσταση κεντρικής οδοποιίας»

Μια ομάδα νέων ανθρώπων με πίστη στην ιδέα ότι η κρίση της εποχής μας μπορεί να αντιμετωπιστεί κάνοντας πράξη τις έννοιες όπως: αλληλεγγύη, εθελοντισμός, κοινωνική ευθύνη κλπ…, προχωρήσαμε στη σύσταση μιας ΜΚΟ που σκοπό έχει την προστασία και ανάδειξη του φυσικού πλούτου ενός από τους ομορφότερους οικισμούς του Νομού Λάρισας, του Δ.Δ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΓΙΑΣ.
Όπως γνωρίζετε, το Κόκκινο Νερό τα τελευταία χρόνια αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών και είναι ίσως ο μόνος προορισμός της περιοχής μας που κατάφερε να επεκτείνει τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου (από Μάιο έως και τέλη Σεπτέμβρη). Επίσης μπορεί να καλύψει ποικίλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού γιατί διαθέτει θάλασσα, βουνό με πολύ πράσινο, φαράγγι (Καλυψώ), ιαματικά λουτρά και πηγές, ιστορικά μνημεία (Βυζαντινό Κάστρο), ναούς, γεφύρια.
Παράλληλα η ΜΚΟ, λειτουργώντας ως ενδιάμεσος φορέας προς τους ΟΤΑ, καταγράφει ορισμένες ελλείψεις που χρήζουν άμεσης παρέμβασης διότι τίθεται θέμα ποιοτικής διαβίωσης των μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών.
Είναι λυπηρό μια τέτοια περιοχή να στερείται επαρκούς φωτισμού στην παραλία και στις κεντρικές αρτηρίες και η νυχτερινή διέλευση να γίνεται επικίνδυνη.
Επίσης, το κεντρικό οδικό δίκτυο του οικισμού να είναι σε κακή κατάσταση και να χρήζει άμεσης αποκατάστασης.
Επειδή όλα τα προηγούμενα χρόνια γίνονταν επιδερμικές παρεμβάσεις και τα δύο αυτά θέματα επηρεάζουν αρνητικά την εικόνα του οικισμού, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων,

                                                                                                                              Με τιμή,  

1 σχόλιο: